Janet Willemsma


Persoonlijke ervaring met:

Mijn wieg stond in 1963 in Leeuwarden-Huizum en in mijn kinderjaren heb ik veel tijd doorgebracht op een boerderij in Miedum, misschien ligt daar wel de bron voor mijn liefde voor de natuur in al zijn facetten. 

 

Er zijn mij vier prachtige kinderen toevertrouwd, waarvan de oudste in 2003 is overleden aan de gevolgen van een ziekte. Dat resulteerde uiteindelijk na verschillende therapeuten in mijn keuze voor een 3-jarige beroepsopleiding hypnotherapie bij de BGL in Hoofddorp. Deze rondde ik af in 2008, waarna ik allerlei specialisaties via bij- en nascholing heb gevolgd. Waaronder bijvoorbeeld systemisch-, natuur- en oplossingsgericht coachen.

 

Je zou kunnen zeggen dat de opleidingen die ik volgde vooral bedoeld waren als therapie voor mijzelf, en wat is er mooier dan dat door te geven aan andere mensen die met bepaalde emotionele en/of mentale moeilijkheden kampen. Als ervaringsdeskundige heb ik meerwaarde doordat ik mij goed kan inleven en bepaalde processen zelf heb doorlopen, zoals intense rouw en verdriet in een jong gezin, echtscheiding, samengesteld gezin, geweld, seksueel misbruik, depressie, trauma, dementie, bindingsangst en verlatingsangst. 

In 2018 volgde ik de opleiding Outdoor Life Coaching bij Instituut Atma, en in 2019 rondde ik de opleiding tot Coach 55+ af bij de BGL te Doorn, met als extra onderdeel oplossingsgericht coachen. Regelmatig volg ik bijscholing om mijn expertise verder uit te breiden. Ook maak ik gebruik van intervisie en supervisie, om scherp te blijven en processen goed te kunnen bewaken. 

 

Je vindt in mij een rustig persoon met de nodige levenservaring. Dat betekent dat alles waar je mee komt er mag zijn. Je krijgt van mij onvoorwaardelijke aandacht en een luisterend oor, omdat ik zo goed weet hoe belangrijk het is voor een mens om gehoord en serieus te worden genomen. Door schade en schande ontdekte ik hoezeer ik dat zelf tekort ben gekomen in mijn jonge jaren, en hoe waardevol het is om er te mogen zijn.

Vanuit een empathische houding neem ik jouw verhaal ter harte om je vervolgens jouw eigen krachtbronnen te helpen herinneren. Want ieder mens heeft ergens in het onbewuste hulpbronnen, door die te activeren krijg je handvaten om te leren omgaan met datgene wat op je levenspad komt en waar je nieuwe perspectieven leert kennen. 

 

Als jij je krachtbronnen ook wilt leren herkennen en activeren, neem dan hier contact op.