Natuurcoaching

 

De natuur als helende derde…

Emotionele processen worden grotendeels aangestuurd door het onbewuste. 

In de natuur wordt je onbewuste gestimuleerd tot verbinding met je hulpbronnen.

Door middel van mijn begeleiding versterk je deze helende processen voor je mentale welzijn en ontwikkel je meer bewustzijn, veerkracht en vitaliteit. 

 

De natuur heeft alles in zich om je een spiegel voor te houden en je bewustzijn te vergroten. In een rustig tempo lopend de helende kracht van de natuur haar werk laten doen is een laagdrempelige wijze om het goede in jezelf en in je leven te laten zijn, en te leren omgaan met moeilijke situaties. 

 

Helpend bij bijvoorbeeld stress, angst, zingevingsvragen, relationele problematiek, het omgaan met werkgerelateerde problematiek, trauma’s, ziekte en ongezondheid, verlies van een dierbare en rouw in de breedste zin van het woord. 

 

Wat kun je verwachten?

In een kalm tempo lopen we samen, waarbij ik je begeleid bij het waarnemen van verschillende aspecten zoals die zich in de omgeving voordoen, en wat die voor jou kunnen betekenen. Jouw proces en jouw waarnemingen zijn daarbij altijd leidend. De afstand is niet belangrijk, het gaat om wat we ontdekken en waar jij behoefte aan hebt, ook afhankelijk van de hulpvraag waarmee je komt. Hierbij maken we gebruik van jouw verbeeldingskracht waarin ik je meeneem, van jouw krachtbronnen die we via observaties kunnen ontdekken en van systemische oefeningen waarbij ook de context wordt meegenomen. 

Kiezen

Welk pad kies jij? 

 

Hindernissen

Welke hindernissen kom jij tegen op je levenspad, en hoe ga je ermee om? 

 

Wortels

Hoe ben jij geworteld?

 


Het vredestempeltje in het Rijsterbos in Gaasterland